Openingsuren

Toonzaal Diest (+32)013 77 13 08 Rummen (+32)011 58 31 25

Gijsens

Een elektrische haard is de ideale sfeerschepper, meestal gebruikt als bijverwarming. Anders dan de open haard heb je geen last van rook, geurtjes en afvalstoffen. Zelfs een rookkanaal is niet nodig. Dat maakt deze haard ideaal voor appartementen of compacte woningen. Kortom, het beste van twee werelden!

Ontdek al onze elektrische kachels
in onze toonzaal

Bezoek onze toonzaal
Foto van een elektrische haard

Design

Met een levensecht niet van een gasvuur te onderscheiden vlammenspel, zijn de moderne elektrische haarden volop in opmars. Ook al omdat ze door hun veelzijdige installatiemogelijkheden aan de muur, vrijstaand of inbouw, zonder rookkanaal, een echte blikvanger vormen in het interieur.

onze

Warmte/beleving

Het grote voordeel van de elektrische haard is zijn veelzijdigheid als sfeerschepper. De meeste modellen hebben dan ook een ‘sfeerstand’, waarbij er geen warmte-afgifte is. Het type is dan ook minder geschikt als hoofdverwarming, omdat er dan flink wat energie wordt verbruikt.

Onderhoud

Een elektrische haard vraagt regelmatige reiniging en onderhoud. Maak de luchtkanalen met een stofzuiger schoon, want stofophopingen kunnen de ventilator belemmeren. Ook de zone rondom het toestel moet vrij blijven van pluisjes, stof en haren van huisdieren.

Ecologisch

Elektriciteit als ‘brandstof’ kan heel duurzaam zijn, zeker in combinatie met hernieuwbare bronnen zoals wind en zon. Daarbij liggen in sfeerstand, dus zonder te verwarmen, de verbruikskosten laag: 10 tot 60 Watt per uur. Het maximale vermogen om te verwarmen ligt meestal op 2000 Watt.

De Gijsens score

Wat is de Gijsens score?

Wat zijn volgens uw Gijsens expert de specifieke troeven van deze haard of kachel?

Design

8/10

Warmte/beleving

7/10

Onderhoud

9/10

Ecologisch

9/10

Onze topmerken
elektrische haarden

  • Logo van Faber
  • Logo van Dimplex
  • Logo van Kalfire
  • Logo van Magic-Fire by Safretti
  • Logo van Xaralyn
Naar al onze merken