Openingsuren

Toonzaal Diest (+32)013 77 13 08 Rummen (+32)011 58 31 25

Gijsens

De speksteenkachel komt uit Finland, een heel bijzondere verschijning die past in elk interieur. Het is een houtkachel die voor meer dan 90% is opgebouwd uit speksteen, wat de eigenschap heeft om erg prettige warmte lang op te slaan en een hele tijd na het stoken nog af te geven. De speksteenkachel werkt met hout of pellets, en kan in massieve vorm tot wel 1500 kg wegen.

Ontdek al onze speksteenkachels in onze toonzaal

Bezoek onze toonzaal
Foto van een speksteenkachel

Design

Uw speksteenkachel is in verschillende grijstinten te verkrijgen, zelfs met een groen- of blauwachtige gloed. Er is voor elk wat wils. De speksteen maakt elke kachel op zich al uniek van karakter, met designkeuze van klassiek tot strak en minimalistisch. De speksteenkachel is mooi en stijlvol afgewerkt met staal of gietijzer en glas voor het haardvuur.

Warmte/beleving

De stralingswarmte van een speksteenkachel is heel aangenaam, compleet anders dan convectie met circulatie van hete lucht. Daartegenover staat dat het even duurt voor er warmte beschikbaar is, dus daar moet u rekening mee houden. Dankzij het gesloten systeem is er geen hinder door rook- of geurafgifte.

Onderhoud

Zelf verwijdert u steeds voor het stoken de as van het rooster en controleert u of de aslade niet te vol is. Bij het leegmaken van de aslade kunt u ook de ruimte onder de aslade best even stofzuigen. Het speksteenoppervlak van de kachel kunt u schoonmaken met een waterig sopje van afwasmiddel. Jaarlijks moet u de kachel en de schoorsteen door een vakman laten reinigen.

Ecologisch

Speksteenkachels gebruiken minder energie dan andere kachels door de lange warmte-afgifte. Voor een hele dag hoef je maar enkele uren hout of pellets te stoken. Het verbrandingsrendement ligt met 80 tot 90% zeer hoog, zodat het hout vrijwel compleet opbrandt en er relatief weinig nodig is om de warmte op te wekken. In de rook is er zeer weinig fijnstof en CO2 aanwezig.

De Gijsens score

Wat is de Gijsens score?

Wat zijn volgens uw Gijsens expert de specifieke troeven van deze haard of kachel?

Design

7/10

Warmte/beleving

10/10

Onderhoud

8/10

Ecologisch

8/10

Onze speksteenkachel topmerken

  • Logo van Norsk Kleber
Naar al onze merken